Vásárlói tájékoztató


KRELIZA - természetesen szép, mosható pelenkák

A mosható pelenkák újra nagy népszerűségnek örvendenek. Először a környezettudatos anyák kezdték el hatalmas lelkesedéssel használni, később azok is csatlakoztak, akiknek nagyon fontos a természetes anyagok használata, ma pedig már divatja is van, hiszen egyre szebb termékek kaphatók a piacon.

 

A Zeneakadémia hallgatója voltam, amikor Férjemmel a gyermekek vállalása mellett döntöttünk. Két fiú után kislányunk született, Eliza, akivel nagy változások jöttek az életembe. Úgy éreztem, megszületett a női társam a családba, akinek a női lét fontosságát, örömeit, feladatait meg szeretném majd tanítani. 5 hónapos volt, amikor a modern mosható pelenkázással megismerkedtem.

A piacon elérhető termékek között nem találtam olyat, ami a számunkra a legpraktikusabb lett volna, ezért elkészítettem Eliza első "anya varrta" pelenkáját. Ez egybe esett azzal az időszakkal, amikor a fiúk az óvodából hazahozták a bárányhimlőt. Tudtam, hogy egy 10 hónapos babának a legjobban szellőző megoldásra van szüksége, így jött az ötlet, hogy a csónakos pelenka külső dekorja legyen egy gyönyörű, de légáteresztő anyag. A csónak pedig nem csak PUL-ból, hanem gyapjúból is készüljön, annak varázslatos tulajdonságaival, hogy a nedvességet nem ereszti át, teljesen természetes anyag és mégis szellőzik.

Amikor megalkottam az első KRELIZA pelenkát, akkor egy természetes anyagú, környezetbarát mosható pelenka elkészítésén túl, a babák számára nyújtható lehető legnagyobb kényelem, az egyedi forma és a praktikum is fontos szempont volt.

A fejlesztésben saját tapasztalataimat is felhasználtam és minden termékem mögött hosszas tervezési és tesztelési folyamat áll. Nagy figyelmet fordítok a minőségre, nagy alapossággal választom meg a felhasználni kívánt alapanyagokat, és a készítés során mindig figyelek a legapróbb részletekre is. A megszokottól kicsit eltérő mintákkal és színekkel is az egyediségre törekszem, az adott mintákból csak kis darabszámú termék készül.

Nagyon fontos a termékeim folyamatos fejlesztése, ezért ma már többféle típusú pelenkából tudtok választani - természetesen Kreliza minőségben!


Kínálatomban jelenleg kétféle csónakos pelenkát, multifunkciós pelenkát, külső pelenkákat, leszoktató bugyit, fürdőbugyit, plusz csónakokat, pelenkatartó zsákot, nedvszívó betéteket találsz gyermeked számára. Az édesanyáknak pedig készítek melltartó betétet, menstruációs és tisztasági betéteket is.

Számomra a Kreliza nem csak hobbi, munka, a jelenlegi művészi kiteljesedésem, hanem egy életforma is lett. A lelkesedésem és az elhivatottságom pedig, ha lehet, csak nőtt a Krelizával együtt.

Itt megtalálod a legtöbb infót a mosható pelusokról, de ha kérdésed van, akkor mindenképpen írj!A csónakos pelenkákról

Kínálatomban megtalálod az úgynevezett “csónakos” pelenkákat. Ezekbe a pelenkákba PUL és gyapjú csónakot is választhatsz. Ez utóbbi Magyarországon egyedülálló, az vezérelt, hogy legyen olyan kivitel, ami valóban csak természetes alapanyagokból készül. A csónakok - bármelyiket is választod - kipatentolhatóak, és ami nagyon fontos, hogy a patentok rejtettek, így biztosan nem hagynak nyomot a babán.

A külsőket (a csónakot összefogó dekor rész) pamut jerseyből, futterből (anyagösszetétel: 95% pamut, 5% elasztán)  varrom, szintén törekedve arra, hogy a kicsik bőre minél természetesebb anyagokkal érintkezzen. A színvilág nagyon változatos és egyedi, a legújabb kínálatot mindig megtalálod a webáruházban. Törekszem arra, hogy egy-egy anyagmintából ne készüljön túl sok, így biztos, hogy különleges, egyedi terméket találsz nálam.

A csónakos pelusok méretezéséről

A csónakos pelenkák 5-féle méretben készülnek:

 • XS (kb. 2-4 kg),
 • S (kb. 4-6kg),
 • M (kb. 6-10 kg),
 • L (kb. 9-15 kg),
 • XL méret (15+ kg).

Az a tapasztalatom, hogy a mérethatáron lévő babáknál jól működő megoldás lehet a kisebb dekorba nagyobb méretű csónak, így átvészelve a két méret közti átmeneti időszakot. Külön csónak vásárlására is van lehetőséged.

Szeretni fogod, mert:

 • természetes anyagú a külső rész (gyapjú csónak esetén a belső is)
 • moshatod őket a többi ruhával, a külsőket akár még szárítógépben is száríthatod,
 • kipatentolhatod a csónakot, így nem kell mindig az egész pelenkát kimosnod, ha nem szükséges,
 • a külsőkhöz a legjobban passzoló, színes PUL-ból készítem a csónakokat
 • minőségi, sokszínű anyagokból válogathatsz,
 • akár saját, küldött textilből is elkészítem gyermeked pelusát, az újrahasznosítás jegyében.

A csónakos pelenkák mosási útmutatója:

 • A csónakokat általában 40,esetenként 60 fokon, mosózsákban, öblítő nélkül, 800-as fordulatszám körül érdemes mosni.
 • A külsőket pedig lehet a többi ruhával együttmosózsákban mosni, maximum 40 fokon, mosószóda és nátrium perkarbonát használata nem javasolt (mosószóda szürkíti a ruhákat erősen, perkarbi pedig kifakítja a színeket, "megeszi" az anyagot, illetve azt tapasztaltam, hogy egyes anyagok engedik a színüket tőle). Szárítógépezni mosózsákban lehet (vállalva annak kockázatát, hogy hamarabb kopnak az anyagok).
 • A gyapjú csónakot kézzel, kézmeleg vízben öblítsétek át, ha szükséges, akkor szappannal vagy balzsam mentes samponnal.

Ha kaptad a KRELIZA pelust...

Ha most vásárolsz először KRELIZA pelust vagy éppen használtan kaptad és a csónak gumiját szorosnak találod, akkor a legegyszerűbb, ha írsz nekem. A gumihosszak ugyanis az első fejlesztés óta változtak, az újabb modellekben hosszabb gumi van (2019 ősze óta).

És változott pár dolog a legelső modellekhez képest, nyilván, ezek a képeken is nyomon követhetőek. (Picit más forma, címke, szélesebb és tartósabbnak ígért tépőzár.) De akinek kérdése, kérése, panasza van, mindenképpen közvetlenül engem keressen!

És megnyugtatásképpen: ez a pelus úgy van kialakítva, hogy minden alkatú babára jó legyen, ez volt a célom. Mivel rugalmas a külső, így szépen tud illeszkedni combosabb és vékonyabb babára is, de ha picit el is állna a passzé, a csónak pontos illeszkedése miatt nem fog kifolyni semmi. A CSÓNAK GUMIJA FONTOS, HOGY KIFELÉ FORDÍTVA ÁLLJON!

Vannak nagyon ritkán olyan egyedi esetek, hogy az átlagos méretnek belőtt csónak gumi is szoros, de ez is egyedi méretekkel, kéréssel orvosolható nagyon könnyen, és természetesen erre is van mód a Krelizánál.

A külsőkbe beleteheted az egyel kisebb vagy nagyobb méretű csónakokat is, így a méretváltás okozta "ez már kicsi, másik még nagy" állapota orvosolható.

Ki szeretném emelni, hogy a helyes patentozásról szóló videómat mindenképpen nézzétek meg!


Kreliza LaHanga multifunkciós pelenka

Nagy örömmel mutatom be Neked legújabb termékemet, amely a LaHanga nevet viseli. Mitől is különleges? Attól, hogy minden alkatú, méret átmenetben lévő babára tökéletesen illeszkedik.

Nézzük, hogy mit is érdemes tudni erről az újdonságról, amely mögött 1 éves tervezési, alkotói munka áll.

Kétféle méretből választhatsz a pelusok tekintetében:

 • Iciri, amely a legkisebbeknek készült, 2,5 - 6 kg-os babáknak (esetleg töltet függvényében egy kicsi tovább is)használható.
 • Kerekedő, melyet 6 - 15 kg között ajánlok.
A dekor anyagösszetétele: 95 % pamut, 5% elasztán.

Miért különleges a LaHanga pelus?

 • egyméretes, mindenhol állítható belső résszel rendelkező pelenka,
 • kis terpeszű,
 • ugyanabba a dekorba tehetsz PUL vagy akár gyapjú belsőt is,
 • elől-hátul tépőzáras fazon,
 • azáltal, hogy a tépőzáras fülön nincs rögzített PUL/gyapjú belső rész, a fül puha marad a tökéletes kényelem érdekében, minden alkatra,
 • leszoktató betét is tehető a dekorba,
 • egy teljes készlethez elég 5 db dekor és 10-12 db belső rész, így lényegében nincs szükséged végtelen mennyiségű pelenkára.

Így állíthatod méretre a LaHanga pelust

A PUL/gyapjú belsőn lévő méretállító patentsor és az állítható combgumi segítségével tudod tökéletes pontossággal igazítani a pelust a Babád méretéhez.

A belsőn lévő pantensort patentold a Babád méretének megfelelően, szükség esetén nyúlj bele a zsebbe, ahol a combgumit tudod a Nektek jó állásba igazítani, majd a kiválasztott méretetnél gomb segítségével rögzíteni.

Nem titok, az első méretre igazítás több időt vehet igénybe, azonban ha megtalálod a megfelelő beállítást, akkor ezen már nem kell variálnod, később sokkal egyszerűbben megy.

Betétről és a betéttartó zsebről

A betétet a belső rész tetejére kell helyezni és nem a PUL/gyapjú "zsebébe". Ha szeretnél, tudsz venni betéttartó zsebet is, amelybe bele tudod tenni a kiválasztott nedvszívó(ka)t, hogy feladáskor ne csúszkáljon el a betét ("apakompatibilitás" jeligére). A belső tetején elhelyezett patent ennek a rögzítésére szolgál.

Gyapjú belsővel is kérheted, melyet szükséges lanolinozni. Ennek folyamatáról itt részletesen is olvashatsz.

A leszoktató betétről

Egyméretes, 2 rétegű pamut betét, PUL aljal, mely szintén méretre állítható.

Arra az átmeneti időszakra, mikor a Babád már szól, de néha becsorog a pisi eleje. Nem egy teljes pisi felszívására alkalmas!

A LaHanga pelusok mosásáról

Ahhoz, hogy sokáig tudd használni a pelust és az megtartsa színét, formáját, fontos, hogy néhány dologra figyelj. Így a termék tartósabb és természetesen mutatósabb marad.

A külső rész, vagyis a dekor mosása:

 • a füleket hajtsd rá a tépőzár parkolójukra, majd a dekor belsejében lévő 2 tépőzár csíkot tedd egymásra!
 • hasonló színű ruhákkal, maximum 40 fokon, mosózsákban mosd!
 • mosószóda és nátrium perkarbonát használata nem javasolt (mosószóda szürkíti a ruhákat erősen, perkarbi pedig kifakítja a színeket, "megeszi" az anyagot, illetve azt tapasztaltam, hogy egyes anyagok engedik a színüket tőle). Szárítógépezni mosózsákban lehet, azonban ilyenkor fennáll annak a kockázata, hogy az anyag hamarabb kopik.

PUL belső és leszoktató betét mosása:

 • a külsején lévő 2 tépőzárat tedd egymásra!
 • 40-60 fokon, mosózsákban, 800-as fordulatszámon, öblítő nélkül mosd!
 • Szárítógépben ne szárítsd!

Gyapjú belső:

 • a külsején lévő 2 tépőzárat tedd egymásra!
 • kézmeleg vízben, kézzel mosd, szükség esetén szappannal vagy balzsammentes samponnal!

Ha bármilyen kérdésed van a termékkel kapcsolatban, akkor írj nekem, szívesen válaszolok, hogy minél több infód legyen, mielőtt döntesz.


LaDoro csónakos pelenka

A klasszikus Kreliza csónakos pelenka patentos változata különleges, egyedi formával, mely lehetővé teszi, hogy szükség esetén BUGYIpelusként is tudjátok használni. Méretezése, arányai megegyeznek a megszokott tépőzáras csónakos peluséval és a korábbi csónakok is tökéletesen illeszkednek bele.
A dekor anyagösszetétele: 95 % pamut, 5% elasztán.

Miért jó a LaDoro?

 • ha a Babád szereti magáról leszedni a pelenkát, akkor a patentok biztonságos megoldást kínálnak,
 • ha szobatisztulás küszöbén vagytok vagy rohanásban van a Babád, praktikus megoldás, hiszen le-fel tudod húzni, akár egy bugyit,
 • vékonyabb Babáknak is kényelmes megoldás, mivel a rugalmas derékrésze szépen simul a pocakra, hátra, ugyanakkor a hármas patentsornak köszönhetően könnyen beállítható a megfelelő méret,
 • kompatibilis a klasszikus tépőzáras pelenka csónakjaival,
 • különleges, egyedi megjelenés.

Hogyan használd bugyipelusként?

Felhúzáskor érdemes a legalsó patentot szétnyitni, a legfelsőt pedig egy állással kijjebb tenni. A csónakot is tartva, ügyesen összefogva tudod jól, könnyedén felhúzni a Babára. Ekkor érdemes ellenőrizni, a betét nem mozdult-e el. Ha igen, hátul a csónakba nyúlva igazítsd meg! Az alsó patentot nyomd össze!


Primabello

Mivel bővült ismét a Kreliza termékek kínálata?

A Primabelloval, ami egy mindenhol állítható külső pelenka.

A tökéletes illeszkedés és kényelem érdekében patentsorral és állítható combgumival készül. Picit hosszabb, mint az átlagos egyméretes külső pelenkák, ezért plusz patentsor került rá, hogy a nagyobb babák is tudják használni.

A pelenkában a zseb a combgumi állítására van, illetve arra, hogy a derék gumírozása kívülről ne legyen látható. Ezáltal a külső, dekor rész gyönyörű, elegáns megjelenést ad, melyet még különlegesebbé, csinosabbá tesz a szűkítő varrás. A terpesze keskeny.

A gumiháznál külön figyelmet kapott, hogy a PUL rész kijjebb legyen fordítva, így a kiázás veszélye sem fenyeget. A PUL ráhagyás színben harmonizál a mintás dekorral.

2 féle méretben kapható:

 • mini: újszülött kortól kb. 8-9 kg-ig,
 • egyméretes: kb. 8 kg-tól 17 kg-ig.
Anyagösszetétel: 100% pamut, vagy 95% pamut és 5% elasztán külső, 100% PUL belső.

Mosási útmutató

 • 40, esetenként 60 fokon, mosózsákban mosható,
 • szárítógép használata nem javasolt,
 • mosószóda és nátrium perkarbonát használata szintén nem javasolt (mosószóda szürkíti a ruhákat erősen, perkarbi pedig kifakítja a színeket, "megeszi" az anyagot, illetve azt tapasztaltam, hogy egyes anyagok engedik a színüket tőle).

PrimoBella

A PrimoBella egy mindenhol állítható zsebes pelenka.

Picit hosszabb, mint az átlagos egyméretes külső pelenkák, ezért bővített patentsorral és állítható combgumival készül. Így minden babára tökéletesen rá lehessen igazítani, és kényelmes a legaktívabbaknak is.

A pelenkában a zseb a nedvszívó betétnek lett kialakítva, de a combgumi állítására is itt van lehetőség.
A külső, dekor részt különlegessé, csinossá teszi a szűkítő varrás.
A terpesze keskeny.

A combnál lévő passzé PUL-ból készült, és elől, a pocak résznél is van egy PUL ráhagyás, így szinte biztos, hogy a pelus bírni fogja kiázás nélkül. Nagyon figyeltem arra, hogy ne legyen olyan varrás belül a comb résznél, ami mindegyik réteg anyagon átmegy egyszerre, ezáltal maximálisra növelve a biztonságot (ázás ellen).
A PUL mindig harmonizál a dekor színével

A zseb pedig bambusz-biopamut plüssből készült. Ez az anyag természetes, mégis szárazontartó funkcióval rendelkezik.


2 méretben kapható:

- mini: újszülött kortól kb 8-9 kg-ig

- egyméretes: kb 8 kg-tól 17 kg-ig

Anyagösszetétel: 100% pamut, vagy 95% pamut és 5% elasztán külső, 100% PUL, és bambusz-biopamut plüss belső.Leszoktató bugyi

Bemutatom Nektek a várva várt leszoktató bugyikat, a Kreliza eddig is megszokott minőségével, variálhatóságával és praktikusságával!

Miben más, mint a megszokott leszoktató bugyik?

 • igazi csinos bugyi fazon
 • pamut bugyi rész
 • kigombolható (ezáltal cserélhető), PUL aljú, pamut betét
 • a bugyi rész használható később sima bugyiként is

Miért gombos és nem patentos?

Mert így a bugyiban nem marad a patent másik fele, és kényelmes viselet lesz a gyerekek számára sima bugyiként is.

Fontos, hogy ez nem pelenka, nem egy teljes pisi felfogására van megalkotva. Arra az időszakra való, amikor már az ügyeskedő nagy babák szólnak, de a pisi becsorog. (Teljes pisit is felfog, de akkor a bugyi részt is cserélni kell, viszont a lábán, a cipőjébe nem folyik le/be.)

5- féle méretben készülnek:

 • S: 80-as, 12-18 hó
 • M: 86-92-es, 1,5-2 év
 • L: 92-98-as, 2-3 év
 • XL: 98-104-es, 3-4 év
 • XXL: 104-110-es, 4-5 év

Szettben kaphatóak, mely:

 • 1 db bugyit
 • 2 db betétet tartalmaz
A dekor anyagösszetétele: 95 % pamut, 5% elasztán.

Hány db szükséges egy teljes leszoktató készlethez?

5-6 db.

Leszoktató bugyik mosási útmutatója:

 • a bugyit maximum 40 fokon, hasonló színű ruhákkal érdemes mosni
 • a betéteket mosózsákban, 40, esetenként 60 fokon ajánlom mosni.
 • szárítógép használata a bugyi esetében alacsony hőfokon lehetséges, vállalva annak kockázatát, hogy az anyag hamarabb fog kopni

Lanolinozáshoz segítség

A #Dolnaságok oldalról hozom Nektek (természetesen engedéllyel) a lanolinozás szuper összefoglalását:

"A gyapjú pelenka külsők mosásáról és lanolinozásáról írnék pár szót:

A mosáshoz használhatsz bármilyen mosószert, amivel mosod a babaruhákat vagy sampont, vagy ezek keverékét. A gyapjúmosószer használata tilos, mivel bevonatot képez a szálak felszínén, megakadályozva a lanolin felszívódását, ezért ront a funkción, amit el szeretnénk érni.

A mosás kizárólag kézzel, langyos vízben történjen.

Lanolinozáshoz 2 módszert használhatsz:

1. Áztatós módszer: egy pohár forró vízben 2-3 csepp sampon hozzáadásával feloldunk pelenkánként 1 teáskanálnyi lanolint ( 15g). Ha a lanolin feloldódott tejszerű emulziót kapunk. Ezt öntjük a lanolinozásra előkészített edénybe, ami lehet egy tejföles vödör vagy más edény. Langyos vizet adunk hozzá, a pohárból a lanolinozni kívánt pelussal kitöröljük a maradék lanolint, hogy ne vesszen kárba, majd fonákjára fordítva belehelyezzük a pelenkát a lanolinos oldatba. Egyszerre 1 maximum 2 pelenkát érdemes lanolinozni. Ennél több pelenka lanolinozása esetén az eredményesség nem olyan jó.

Ebben a lanolinos fürdőben hagyjuk állni a pelenkánkat néhány órára vagy egy egész éjszakára. Közben átforgatjuk, belenyomkodjuk.

A lanolinos fürdőből kivéve, kinyomkodjuk, nem csavarjuk, törölközőbe helyezzük, a vizet kinyomkodjuk, majd fektetve száradni tesszük. Árnyékban szárítás javasolt. A közvetlen napsugár tönkreteszi a gyapjúszálakat, ez elveszítve jótékony tulajdonságát. Télen egy törölközőre fektetve a radiátorra is tehetjük a jobb száradás érdekében. Száradás közben néha átforgatjuk, hogy ne büdösödjön be. A száradás több napot is igénybe vehet.

Ha jól lanolinoztunk pelenkánk felülete ragacsos lesz. Első alkalommal nehezen csúszik a bababőrön, következőben már jobb. A lanolin a bababőrnek is jót tesz, egyáltalán nem probléma, ha rákerül. A belsők, betétek is lanolinosak lesznek, de mosással tökéletesen tisztulnak.

2. Bedörzsöléses módszer: A gyapjúpelenkát kimossuk, utána kezünkbe veszünk lanolint, fehéredésig dörzsölgetjük, majd a gyapjúpelenkánk belső felére kenegetjük, jól össze dörzsöljük, hogy jusson mindenhová.

Ehhez a módszerhez több lanolinra lesz szükségünk.

A két módszer kombinálása is lehetséges."


Általános tájékoztató a vásárláshoz

A rendelés menete:

1) A regisztrációt követően bejelentkezel a webshopba és meg is megkezdheted a vásárlást.

2) Be tudod állítani a kívánt termék darabszámát, majd ezek a kosárba kerülnek. A kosár ikonra kattintva bármikor megtekintheted a kosár tartalmát.

3) Ha nem szeretnél további terméket vásárolni, ellenőrizd a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés - X” ikonra kattintva törölhet a kosár tartalmát. Mennyiség véglegesítéséhez a „frissítés” ikonra kell kattintani.

4) Add meg a szállítási illetve ha eltér, számlázási címet is, majd a fizetési/szállítási módot, melynek típusai a következők:

Fizetési módok:

Személyes átvétel: készpénzben az előre egyeztetett helyen átvételkor, erre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség.

Fizetés utánvétellel: ha a megrendelt termék futárszolgálattal, vagy csomagpontra kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy a megrendelés végösszegét átvételkor a futárnak, vagy a csomagponton teljesítsd készpénzben, vagy bankkártyával.

Átutalással: a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára, a számlán meghatározott fizetési határidőn belül kell átutalni. Az összeg bankszámlánkon történő jóváírását követően vagy jogosult a termék átvételére.

Online bankkártyával: lehetőséged van a rendelés összértékét online, bankkártyával pénzügyi szolgáltatónk biztonságos fizetési rendszerén keresztül rendezni.

A kiválasztott áruk megrendelése után az OTP Bank fizetőoldalára irányítunk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethetsz bankkártyával.
Csak annyi a dolgod, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintasz, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadnod.

Ezt követően a rendelésed összege zárolásra kerül a banknál, fizetés még nem történik. Ezt nekünk jóvá kell hagyni (ekkor mi levonhatjuk a kedvezményeket), és a tényleges összeget csak ezután fizeted ki.

FONTOS, hogy a zárolt összegnél többet NEM tudunk levonni! Ez csupán arra ad lehetőséget, hogy az aktuális akciók miatt utólag levonásra kerülő kedvezményekkel CSÖKKENTENI tudjuk a vásárlásod összegét.

Ha valamilyen oknál fogva fizetés után, de még a kiszállítás előtt lemondod a megrendelést, 48 órán belül visszautalásra kerül az összeg.

A Bank a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben a Maestro bankkártyán ilyen nem található, érdeklődj Bankodnál. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődj a bankodnál, hogy a kártyád felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

  

Egészségpénztári számlát TUDOK kiállítani.

Szállítási költség (bruttó összegek):

Házhozszállítás 2060 Ft, átvevőhelyre szállítás 1840Ft. Az utánvét költsége mindkét esetben plusz 500 Ft. A személyes átvétel ingyenes, erre Szentlőrincen van lehetőséged. 35000 Ft, vagy annál nagyobb összegű termékek vásárlása esetén nincs szállítási költség.

Külföldre szállítás esetén kérlek, mindenképpen írd bele a megjegyzésbe, hova kellene, és ennek a díjáról külön egyeztetünk a rendelés leadása után! :)

5) Az adatok megadása után a ”befejezem a vásárlást” gombra kattintva tudod elküldeni megrendelést, előtte azonban még egyszer ellenőrizheted a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhetsz a megrendeléshez, esetleg e-mailben jelezheted felénk egyéb, rendeléssel kapcsolatos kívánságodat.

6) A megrendeléssel tudomásul veszed, hogy fizetési kötelezettséged keletkezik.

7) A termék kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban, illetve a csomagátvételi hely nyitva tartása szerint.

Bővebb tájékoztatás az ÁFSZ-ben található.

Szavatosság

Kellékszavatosság

A kellékszavatosság lényegében azt jelenti, hogy a termék eladója a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba ok miatt bekövetkező hibáért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik.

Tehát a hibának az oka már megvan a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának).

A hibát az észrevételtől számított 2 hónapon belül jelezni kell, viszont a teljesítésétől számított kétéves (használt termék esetén 1 éves) elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a vevő már nem érvényesítheti.

A vásárló kérheti a termék kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha a választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a vállalkozás költségére ki is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Termékszavatosság

A termékszavatosság azt jelenti, hogy a vevő a megvett termék hibája esetén a gyártótól követeli, hogy a termék hibáját javítsa, vagy bizonyos esetekben cserélje ki.

A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A fogyasztó a hiba felfedezése után két hónapon belül köteles a hibát a gyártóval közölni.

A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

A termékszavatossági jogokat a termék tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a gyártóval szemben.

Részletes leírás az ÁFSZ-ben.

Termékeimnél, a gyakorlatban ez a következő esetekre érvényes:

 • patent törés vagy a 2 fél szétválása (nem patent kiszakadás)
 • varrás kibomlása
 • anyaghibás PUL

A nem megfelelő használtból eredő hibákra nem vonatozik: pl.

 • anyagból kiszakadt patent (helyes patentozásról videó van fent az oldalon)
 • mosózsák nélküli mosás (kiszakított külső rész a mosógép dobjától)
 • nátrium perkarbonát (tartalmú) használata a külsők mosásakor
 • szárítógépezett PUL és gyapjú csónakok

Kérdés, kérés esetén keressetek bizalommal!

Szeretettel:

DóriTudtad?

A Kreliza termékek európai formatervezési oltalom alatt állnak. Az alábbi 2 linken érhető el a róluk szóló 2 dokumentum:

https://euipo.europa.eu/eSearch/…

https://euipo.europa.eu/eSearch/…

Ezzel kapcsolatos kérdésekben is bátran keressetek! :)

Ha le szeretnéd tölteni ezt a tájékoztatót, akkor kattints erre a linkre!